Hyundai lasapparaat MMA-201

€ 229,00 *

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Op voorraad; op werkdagen voor 20:00 besteld, binnen 24 uur geleverd.

  • 56903
Een lasapparaat gebruikt u om staal, RVS, aluminium en andere metalen met elkaar te verbinden....meer
Productinformatie "Hyundai lasapparaat MMA-201"

Een lasapparaat gebruikt u om staal, RVS, aluminium en andere metalen met elkaar te verbinden. Zeer efficiënt en met een mooie afwerking. Met dit Hyundai Inverter lasapparaat MMA-201 heeft u een zeer hoogwaardige lasmachine voor duurzaam en professioneel gebruik. De Hyundai Inverter MMA-201 lasmachine is een lichtgewicht en ongelofelijk veelzijdig éénfase MMA/BMBE lasapparaat met een hoge efficiëntie. Het lasapparaat beschikt over een enkelzijdige printplaat-structuur en IGBT Inverter technologie en bezit thermische beveiliging.

Met de MMA-201 gaat het begin van het booglassen zonder problemen en u heeft te maken met weinig vonken. Met dit apparaat kan er gebruik worden gemaakt van de zogenoemde 'hot start', waarbij de machine een stroompiek levert wanneer de plasmaboog wordt geraakt. Hierdoor wordt het gemak bij het begin met de elektrode significant verhoogd, voornamelijk in lastige omstandigheden, zoals bij een vochtige elektrode. De MMA-201 beschikt tevens over 'arc force', een soortgelijk concept als de hot start. Bij arc force treedt het effect echter op tíjdens het lassen met als gevolg dat de boog stabiel blijft, waardoor wordt voorkomen dat de plasmaboog uitsnijdt tijdens het lassen en dat de elektrode blijft kleven. In het geval dat de elektrode toch blijft plakken aan het werkstuk, zorgt de 'anti-stick'-functie van het apparaat ervoor dat de elektrode makkelijk weer loslaat. De lasstroom wordt dan onderbroken en de elektrode stopt dan met samenvoegen met het werkstuk, opdat de elektrode weer teruggehaald kan worden.

-Techniek-
MMA-lassen (Manual Metal Arc) of BMBE-lassen (booglassen met beklede elektrode), in de volksmond ook wel elektrisch lassen genoemd, is een lasmethode die behoort tot het elektrisch booglassen. Hierbij wordt een afsmeltende elektrode en een constante stroom gebruikt. Er wordt geen gebruik gemaakt van een toegevoegd beschermgas, omdat dat wordt gevormd uit de bekleding van de elektrode. Bij het MMA-lassen wordt een elektrische boog getrokken tussen het uiteinde van de elektrode en het te lassen werkstuk. Door deze boog ontstaat de warmte die nodig is om het werkstuk en de elektrode te laten smelten en zo de materialen te verbinden. Voor de te gebruiken stroom geldt de vuistregel van 40 Ampère per mm elektrodedikte. Voor een elektrode van 3 mm kiest men dus een stroom van 120 A.

Inhoud;

- Hyundai Inverter lasapparaat MMA-201
- Lasmasker
- Elektrodehouder met 2 meter kabel
- Aardingsklem met 1,5 meter kabel
- Hakhamer
- Staalborstel

Specificaties;

Model: MMA-201
Ingangspanning: 230V - 50 Hz
Ingangsstroom: 41 A
Uitgangsstroom: 10-200 A
Nullastspanning: 65 V
Maximum inschakelduur: onder 40ºC 10%
Efficiëntie: 85 %
Vermogensfactor: 0.7
Beschermingsklasse: IP21S
Isolatieklasse: F
Afmeting: 360x240x300 mm
Gewicht: 6 kg
Garantie: 2 jaar

Kleur: Blauw, Zwart
Verpakking: Doos (karton)
Verdere links naar "Hyundai lasapparaat MMA-201"
Laatst bekeken

Meld u aan!

Schrijf u nu in voor de Hyundai Tools nieuwsbrief en hoor als eerste over;

  • Nieuwe Hyundai Power Products.
  • Speciale aanbiedingen.
  • Handige tips en nieuws over onze producten.
mail